Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

ΣΤΡΑΤΟΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Πως αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν όλα αυτά που συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα αν δεν είναι η εκδήλωση της ανικανότητας, της ασυνέπειας και της ανευθυνότητας ενός θεσμού που δε ξέρω για ποιο λόγο πολλοί Έλληνες εμπιστε'υονται ακόμη όπως παρουσιάζεται στις διάφορες έρευνες.
Ίσως επειδή πολλοί από εμάς έχουμε δικούς μας ανθρώπους μόνιμους σε κάποιο πόστο των ενόπλων δυνάμεων και οι οποίοι με εξαίρεση κάποια σώματα δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία που ζούμε.
Και το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το αρνητικό είναι ότι ακόμη και αν χρειαστούν να παράγουν κάτι έχουν τόσο επηρεαστεί από την οκνηρία της καθημερινότητας τους που τα αντανακλαστικά του θα είναι πολύ φτωχά για να κάνουν οτιδήποτε. Και αυτό το ένοιωσα πολύ έντονα όταν υπηρέτησα κι εγώ την πατρίδα και αντιλήφθηκα ότι πολλοί από εκεί μέσα μόνο στο στρατό θα μπορούσαν να βρουν διέξοδο βάση των ικανοτήτων τους.
Όλοι αυτοί όμως που έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν στην κοινωνία δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να βοηθήσουν ουσιαστικά την πατρίδα αν παραστεί ποτέ η ανάγκη.
Όλοι αυτοί που δεν έμαθαν να είναι υπεύθυνοι, που δεν έμαθαν να ξεχωρίζουν ότι κάθε άνρθωπος είναι διαφορετικός και χρειάζεται μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση, όλοι αυτοί που είδαν το στρατό σα μια εύκολη λύση επαγγελματικής αποκατάστασης είναι οι ηθικοί υπεύθυνοι όλων των εγκλημάτων που συνέβησαν και είχαν σαν αποτέλσμα το θάνατο 3 παληκαριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: