Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ

Σαφώς και είμαι οργισμένος με όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό με το σκάνδαλο της SIEMENS. Σαφώς και ζητάω δικαιοσύνη και τιμωρία για όσους δεν άξιζαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξα. Σαφώς και οι πάντες θα έπρεπε να είναι πιο προσεχτικοί για τους συνεργάτες που έχουν.
Αλλά όλα αυτά απέχουν πάρα πολύ από την αποκαθήλωση μιας φωτογραφίας, από τη θεατρική και ιλαροκωμική ταυτόχρονα πράξη εκμηδενισμού και απαξίωσης ενός ανθρώπου ο οποίος για 7 χρόνια είχε το τιμόνι της χώρας μας στα χέρια του. Ενός πολιτικού ο οποίος και πολλά θετικά έκανε και πολλά λάθη έκανε μα είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι δε μπορούν να αναγνωρίσουν το θετικό σαν τελικό αποτέλεσμα αυτών των χρόνων διακυβέρνησης. Και αν πολλοί λέγαν ότι έγινε μια απλή διαχείριση, η διαχείριση ποτέ δεν είναι απλή και τη ζούμε όλοι καθημερινά με αυτήν την κυβέρνηση της ανύποτης ανικανότητας και υποκρισίας.
Όταν λοιπόν εκείνα τα χέρια που κατέβασαν τη φωτογραφία πιθανά να ήταν τα ίδια χέρια που σε κάθε επίσκεψη του κ. Σημίτη στην Κρήτη χειροκροτούσαν με τόση ένταση και παλμό και στο τέλος έδειχναν επιδεικτικά τα σημάδια και τους κάλους από το χειροκρότημα σαν απόδειξη της κομματικής πίστης δεν υπάρχουν και πολλά πεις παρά μόνο την απέχθεια σου για μια κοινωνία στην οποία ο καθένας κοιτάζει το ατομικό του συμφέρον μακρυά από ιδεολογίες, αγώνες και διάθεση προσφοράς και αυτοπροσφοράς.
Αγαπητέ κύριε βουλευτή την επόμενη φορά που κατά τη διάρκεια του κατουρήματος από λάθος πιτσιλίσετε τα χέρια σας, μη θυμώσετε στο όργανο που κρατάτε, καθίστε να σκεφτείτε λίγο πόσες όμορφες στιγμές το ίδιο όργανο σας έχει χαρίσει. Μην είστε μαζί του αχάριστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: