Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δε ξέρω από πού να αρχίσω και που να τελειώσω. Παρακολουθώ κι εγώ αποσβολωμένος αυτά που γίνονται και αναρωτιέμαι. Και επιρρίπτω ευθύνες. Άλλωστε αυτό είναι το πιο εύκολο. Ευθύνες που προβάλουν από την εσωτερική μου αγανάκτηση και οργή για όλους τους υπεύθυνους όλων των συμβάντων.
Οργή για την αστυνομία, τη διεφθαρμένη και αναποτελεσματική που ποτέ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις πραγματικές μας ανάγκες. Μια αστυνομία δημοσιουπαλληλική και ανίκανη που το μόνο που ήξερε να κάνει είναι να ασελγεί σε ηλικιωμένου, εργαζόμενους και παιδιά μα σπάνια να συλλαμβάνει τους μεγαλοαπατεώνες και να προστατεύει τον πολίτη.
Οργή για όλους αυτούς τους γελοίους κουκουλοφόρους που το να σπάνε αυτοκίνητα πολιτών, να βάζουν φωτιά σε μαγαζιά μεροκαματιάρηδων, να καταστρέφουν σπίτια απλών πολιτών το ονομάζουνε επανάσταση. Αυτοί οι θρασύδειλοι με τις χαζοκουκούλες τους που πίσω από αυτές κρύβουν ίσως και τον πλούτο των γονέων τους μα σίγουρα τη δειλία τους να αντιμετωπίσουν στα ίσα τη ζωή. Και κάνουν επανάσταση καταστρέφοντας τις περιουσίες και τους μόχθους μιας ζωής απλών και φτωχών ανθρώπων.
Οργή για την πολιτική ηγεσία που ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει για ποιο λόγο είναι εκεί τι πρεσβεύει και ποια είναι η αρμοδιότητά της.
Οργή πάνω από όλα για τους γονείς όλων αυτών των παιδιών οι οποίοι το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να ασχολούνται με τον εαυτό τους, με τα λούσα τους, με τον εγωισμό τους μα ποτέ να μην έχουν καταλάβει τι ευθύνες έχει το να μεγαλώνουν ένα παιδί. Γονείς που ποτέ δεν ασχολήθηκαν μαζί τους, ποτέ δε τα αγάπησαν, γονείς που δεν άξιζαν να είναι γονείς.
Οργή για όλους μας που ποτέ δεν αναζητήσαμε να πραγματικά αίτια των φαινομένων βίας, για τους πλούσιους που ήθελαν να γίνουν πλουσιότερους, για τους πολιτικούς που δεν ασχολήθηκαν με τους φτωχούς, για την παιδεία την ανύπαρκτη, για μια κοινωνία εγωιστική όπως την καταντήσαμε αφήνοντας την επανάσταση σε γελοίους κουκουλομασκαράδες που καταστρέφουν φταίχτες και αθώους.
Άντε στο διάολο όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: