Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

ΝΕΑ ΟΡΑΜΑΤΑ

Σε αυτό το κλίμα της νοσηρότητας, της απολίτικης πολιτικής, της κατάπτωσης των αξιών, των αδικαιολόγητων δικαιολογιών, της συμφεροντολογικής συναλλαγής είναι πλέον η απαιτούμενη στιγμή για να πάρουν οι άξιοι κάποιες αποφάσεις επώδυνες, φιλόδοξες, ανθρώπινες για να ανατραπούν τα σημερινά θλιβερά δεδομένα.
Να παρθούν αποφάσεις πολιτικές για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα που δε θα βασίζεται σε όλα αυτά που αποτελούσαν τα στηρίγματα των σημερινών καταστάσεων, μαρκυά από όλα αυτά που έφεραν την πολιτική τόσο μακρυά από τα λαό σερνόμενη σε δρόμους μίζερους, θλιβερούς και ανάξιους.
Έναν πολιτικό φορέα από το λαό για το λαό, που να πιστεύει στη δημοκρατία, να αγωνίζεται για την ισότητα, να πολεμάει για τις ίσες ευκαιρίες και να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους τους άξιους, τους ανθρώπους με οράματα, τον κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, εισοδήματος που θέλει να προσφέρει θετικά σε αυτήν την κοινωνία.
Έναν πολιτικό φορέα που να επιδιώκει να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση εκταμμυρίων εργαζόμενων, άνεργων και άπορων, να δίνει τις κατάλληλες συνθήκες για να δημιουργούνται νέες συνθήκες επιχειρηματικότητας, να δίνει μεγάλη προτεραιότητα στην παιδεία και την υγεία, να είναι δίκαιος κοινωνικά, ευαίσθητος μακρυά από συμφέροντα, εξαρτήσεις και υποδουλώσεις.
Το θέμα είναι να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, αν μπορούν να αντέξουν τη μεθυστική οσμή της εξουσίας, αν μπορούν να παλέψουν για τους ανθρώπους και όχι για τον ευατό τους.
Θα φανεί λοιπόν το άξιο ή όχι αυτού του τόπου.

1 σχόλιο:

Χασάπης Πέτρος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όμως ακόμα και άγιοι να φτιάξουν ένα τέτοιο κόμμα, μέσα στην ισχύουσα στη χώρα μας κοινοβουλευτική δημοκρατία με όσα κινούνται γύρω της και την επηρεάζουν, θα μετατραπεί πολύ γρήγορα σε μία από τα ίδια. Διαφορετικά δεν θα επιβιώσει. Εκείνο που ήρθε η ώρα να αλλάξει, είναι οι ίδιοι οι θεσμοί του πολιτεύματος που αναπαραγάγουν αυτούς τους πολιτικούς.