Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Όσο περνούν οι ημέρες και ο χρόνος τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτή η μεγάλη διαφορά του νυν αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου από τον πρώην και γιατί εκείνος κρίθηκε αυστηρά από μένα όχι για λόγους αντιχριστιανικούς αλλά γιατί η προσωπικότητά του δεν ταίριαζε με αυτή τη θέση που για πολλούς ανθρώπους είναι ιερή και άγια.
Οι αποφάσεις του Ιερώνυμου να μη κυκλοφορεί με λιμουζίνες και να μη γίνει το συνοδικό μέγαρο ώστε να πάνε τα χρήματα σε προγράμματα απεξάρτησης δίνει το πραγματικό νόημα που θα έπρεπε να έχει κάθε θρησκεία είτε πιστεύεις σε αυτή είτε όχι. Ιδιαίτερα μια θρησκεία σαν την χριστιανική η οποία βασίζεται στην αγάπη για τον πλησίο σου.
Τέτοιος άνθρωπος μπορέι να αποκαλείται άγιος γιατί αγιοποίηση δεν είναι να καβαλάς το καλάμι, να εξουσιάζεις και να εκβιάζεις εξαιτίας της δύναμής σου τους πολιτικούς, να αναζητάς την εύκολη προβολή, να κοιτάς το ευ ζην και να αφήνεις στην άκρη το πραγματικό νόημα της θρησκείας για να εξυπηρετήσεις προσωπικά συμφέροντα και ανίερες φιλοδοξίες.
Η θρησκεία είναι εκεί για να αγαπά κυρίως τον αδύνατο, τον ανίσχυρο, αυτόν που δεν έχει φωνή, το σκληρά αγωνιζόμενο στη ζωή.
Και αυτό φαίνεται να το πετυχαίνει ο αρχ. Ιερώνυμος.

1 σχόλιο:

vagnes είπε...

Με οποιονδηποτε Αρχιεπισκοπο η ουσια της πραγματικης πιστης δεν αλλαζει.
Ο καθε Αρχιεπισκοπος με τις ενεργειες του πλησιαζει ή απομακρυνεται απο αυτη την πραγματικοτητα και ο σημερινος δειχνει την προθεση του να πλησιασει πολυ περισσοτερο απο καθε αλλον.