Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Η ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ

Όλη αυτή η ιστορία με τα σκουπίδια και αν εξαιρέσω τις ευθύνες του κράτους και των οδοκαθαριστών οι οποίοι φαίνεται να παρατραβάν το σχοινί ήταν μια ακόμη καλή ευκαιρία να δούμε την ποιότητα των υπολοίπων μας και πόσο πραγματικά γνώστες είμαστε των υποχρεώσεών μας.
Και για ακόμη μια φορά πιαστήκαμε αδιάβαστοι. Απομονωμένοι από την πραγματικότητα, ζώντας ο καθένας στον δικό του κόσμο αδιαφορώντας για οτιδήποτε υπάρχει γύρω.
Από την πρώτη στιγμή λοιπόν που μεταδόθηκε η απεργία πολλοί έξυπνοι συνέλληνες, γελοίοι όπως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις φρόντισαν να γεμίσουν τους κάδους με τα σκουπιδάκια κάθε λογής και την επόμενη το πρωί να υπάρχει ήδη ένας ολόκληρος σωρός από μολυσμένα προιόντα.
Αντί να πάρουν μεγάλες σακούλες και να βάλουν με προσοχή τα σκουπίδια εκεί μέσα και να τα κρατήσουν στο μπαλκόνι τους προτίμησαν την εύκολη, επιπόλαιη και απαίσια λύση να ξεφορτωθούν τα σκουπίδια στους δρόμους σε μικρές ή μεγαλύτερες σακούλες.
Αμόρφωτοι, επιπόλαιοι, ανεπίδεκτοι μαθήσεως, στενοκέφαλοι, χωρίς ίχνος γνώσης των υποχρεώσεών μας. Ας μας χαιρόμαστε.
Και να θυμόμαστε όλοι ότι το να βγάλουμε τα σκουπίδια στυς δρόμους είναι εύκολο. Από το μυαλό μας πώς θα βγάλουμε τόσα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί?

Δεν υπάρχουν σχόλια: