Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

ΑΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Πραγματικά με σοκάρει κάθε φορά η δολοφονία κάθε πολιτικού άνθρώπου ανεξαρτήτου αιτιολογίας και σκοπιμότητας. Και τα ίδια συναισθήματα ένοιωσα προχτές όταν άκουσα για τη δολοφονία της Μπούτο. Μιας αμφιλεγόμενης μεν προσωπικότητας μα που αυτό δεν της αφαιρεί το δικαίωμα να ξαναεκλέγεται και να κρίνεται, σε μία χώρα που συνομιλεί με τις δυτικές κυβερνήσεις και έχει θέση στα διεθνή κέντρα των αποφάσεων.
Οτιδήποτε και αν έχουν να τις προσάψουν, η δολοφονία δεν ατιμάζει την ίδια μα τους φανατικούς, αμόρφωτους και θρησκόληπτους εγκληματίες που πήραν αυτή την απόφαση. Αυτούς που το χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης τους καθοδηγείται από θρησκευτικές υστερίες και λειτουργεί σαν πρόσφορο έδαφος για να δημιουργούνται όργανα εκτέλεσης, κάτι που λειτουργούσε από πάντα και θα λειτουργεί μέχρι το τέλος της ανθρωπότητας. Ευθύνες λοιπόν έχουν και όσοι κυβέρνησαν τη χώρα (μηδενώς εξαιρουμένου και συμπεριλαμβανομένης βεβαίως και της οικογένειας της Μπούτο) οι οποίοι άφησαν εκούσια την καλλιέργεια αυτού του χαμηλού νοητικού επιπέδου, την ανύπαρκτη παιδεία και το θρησκευτικό φανατισμό για να εξυπηρετήσουν δικά τους ωφέλη όποτε κάτι τέτοιο το είχαν ανάγκη. Πολύ πιο εύκολα κρύβεις σκάνδαλα, εξουσιάζεις, και διοικείς κάποιον ο οποίος δεν έχει την κατάλληλη κρίση. Πολλές φορές όμως αυτά τα χέρια που κάποτε όπλιζες θα γυρίσουν το πιστόλι απέναντί σου.
Ευθύνες έχει η διεθνής πολιτική σκηνή η οποία ενώ γνώριζε τον κίνδυνο δολοφονίας της Μπούτο δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να την προστατέψει. Ευθύνες έχει και διότι συνομιλούσε τόσα χρόνια με δικτάτορες προκειμένουν να εξυπηρετηθούν τα προσωπικά της ωφέλη.
Τώρα θυμήθηκαν τη δημοκρατία στο Πακιστάν, μα δυστυχώς αυτή ξεχάστηκε εδώ και πολλά χρόνια δεμένη χειροπόδαρα και αφήνοντάς την ελέυθερη αποφάσισε να λύνει τα προβλήματά της με δολοφονίες και εγκήματα.
Τόσοι πολύ φταίχτες σε αυτήν την πολιτική δολοφονία μα κανένας και πάλι δε θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: